کاردرمانی در کلینیک نگاه نو

کار درمانی

با کلینیک نگاه نو

نگاه نو و تخصص ها

کلینیک تخصصی نگاه نو با تیمی مجرب و متخصص، در زمینه کاردرمانی و گفتاردرمانی فعالیت می‌کند این فعالیت‌ها جهت بهبود مهارت‌های حرکتی، شناختی و گفتاری. ارتقای استقلال و کیفیت زندگی همراه با برنامه‌های درمانی اختصاصی برای هر فرد تعیین می‌شود.

کار درمانی

علم و هنر مشارکت بیمار در فعالیت‌های هدفمند، برای دستیابی به مهارت‌های روزمره‌ی زندگی جهت تطابق با محیط و رسیدن به حداکثر استقلال و مشارکت می‌باشد. مقطع تحصیلی از لیسانس شروع شده و تا دکترا در ایران ادامه دارد که واحدهای دانشگاهی این رشته شامل آناتومی، فیزیولوژی، کینزیولوژی، ارتوپدی و بیماری‌های داخلی در زمینه ذهنی و روانی می‌باشد. فارغ التحصیلان پس از اخذ شماره نظام از سازمان نظام پزشکی و دارا بودن سابقه کار مورد نیاز می‌توانند جهت تاسیس کلینیک از طریق همین سازمان اقدام کنند.

بیماران جسمی که نیاز به کار درمانی دارند

اهداف کاردرمانی در بیماران جسمی نورولوژی
اهداف کاردرمانی در بیماران جسمی نورولوژی

بهبود توان عضلانی و تعادل، اصلاح و آموزش راه رفتن طبیعی، اصلاح بدشکلی‌های ایجاد شده در بدن، کاهش محدودیت‌های حرکتی و عملکردی اندام، افزایش آگاهی از الگوهای حرکات طبیعی بدن، استقلال در انجام فعالیت‌های روزمره‌ی زندگی(ADL)، افزایش هماهنگی اندام و یکپارچگی حسی-حرکتی،  تاخیر انداختن محدودیت حرکتی در بیماران پیشرونده

اهداف کاردرمانی در بیماران جسمی ارتوپدی
اهداف کاردرمانی در بیماران جسمی ارتوپدی

افزایش توجه و تمرکز، کاهش پیش فعالی، افزایش سطح تحمل، بازی درمانی و تخلیه‌ی انرژی و هیجان، درمان مشکلات نوشتاری، املایی و ریاضی و...، افزایش یادگیری و حافظه کوتاه مدت و بلند مدت، بهبود روابط بین فردی و اجتماعی، بهبود کنترل حرکات تیک و تکانه‌ای، کاهش اضطراب و بی‌قراری، کاهش رفتارهای نابهنجار

اهداف کاردرمانی در بیماران اعصاب و روان
اهداف کاردرمانی در بیماران اعصاب و روان

افزایش آگاهی به بیمار، افزایش اعتماد به نفس، افزایش سطح تحمل،  بهبود علاقه و تحمل کاری، افزایش توجه و تمرکز، کاهش بی‌قراری و اضطراب، افزایش مسئولیت‌پذیری، بهبود روابط بین فردی و اجتماعی، بهبود رسیدگی به خود(Self Care)

اهداف کاردرمانی در کودکان دچار کم توانی ذهنی و اختلالات یادگیری
اهداف کاردرمانی در کودکان دچار کم توانی ذهنی و اختلالات یادگیری

افزایش دامنه حرکتی(ROM)، تقویت عضلات،  کاهش درد، التهاب مفصل، جلوگیری یا برطرف کردن چسبندگی ناشی از جراحی، جلوگیری از پیشرفت بیماری و بدشکل شدن اندام،  بازآموزی حس‌های از دست رفته، بهبود عملکرد دست(Hand Function)، ماساژ جهت افزایش جریان خون، نهایتاً استقلال در فعالیت‌های روزمره‌ی زندگی

کاردرمانی چیست؟

کار درمانی (Occupational Therapy) یکی از رشته‌های علوم پزشکی است که به توانبخشی و بهبود کیفیت زندگی افرادی که به دلیل بیماری‌ها، ناتوانی‌ها یا صدمات جسمی و روانی نیاز به کمک دارند، می‌پردازد. این رشته با استفاده از فعالیت‌های هدفمند و معنی‌دار، افراد را تشویق به مشارکت فعال در زندگی روزمره می‌کند. کار درمانی شامل ارزیابی و درمان مشکلات حرکتی، شناختی، عاطفی و اجتماعی است و هدف آن بازگرداندن یا بهبود توانایی‌های فرد در انجام وظایف روزانه و شغلی است.

کاردرمانی چیست؟

اهمیت کار درمانی

کاردرمانی اهمیت زیادی در بهبود کیفیت زندگی افراد دارد، زیرا به بازیابی استقلال و توانمندی‌های فردی کمک می‌کند. این حوزه درمانی، با ارائه تمرینات هدفمند و فعالیت‌های معنادار، به بهبود مهارت‌های حرکتی و شناختی بیماران می‌پردازد و باعث می‌شود تا افراد توانایی انجام فعالیت‌های روزمره خود را باز یابند. همچنین، کاردرمانی می‌تواند در کاهش استرس و بهبود وضعیت روانی افراد مؤثر باشد. علاوه بر این، با ارتقای مهارت‌های اجتماعی و تقویت ارتباطات، به بیماران کمک می‌کند تا به‌طور کامل‌تر در جامعه مشارکت داشته باشند. این عوامل موجب می‌شود که کاردرمانی نقش بسزایی در ارتقای کیفیت زندگی و سلامت کلی افراد ایفا کند.

اهمیت کار درمانی

مراکز درمانی که خدمات کاردرمانی کودکان را ارائه می‌دهند

مراکز درمانی که شامل بیمارستان‌های دارای بخش کاردرمانی کودکان، کلینیک‌های خصوصی کاردرمانی و مراکز نگهداری روزانه و شبانه زیر ۱۵ سال بهزیستی می‌باشند.

پزشکان مربوطه جهت ارجاع بیماران اعصاب و روان و کودکان با مشکلات ذهنی و اختلال یادگیری شامل متخصصین روانپزشک و فوق تخصصین باشد.

نکته قابل توجه برای والدین

خانواده‌ها با مشاهده رفتارهای غیر معمول در کودکان یا مقایسه‌ی مهارت‌های کودک با سایر کودکان هم سن او (از نظر گفتاری، ذهنی، حرکتی، خلقی و رفتاری) باید بلافاصله با متخصصین مربوطه درمیان بگذارند.

همچنین مدارس، مراکز آموزشی و پیش دبستانی‌ها با مشاهده مشکلات یادگیری و رفتاری در فرزندان، باید خانواده‌های آن‌ها را جهت پیگیری و درمان زود هنگام راهنمایی کرده تا خللی در مراحل آموزشی و زندگی آن‌ها ایجاد نشود.

کار درمانی

سوالات متداول

۱چه زمانی می‌توان به کلینیک مراجعه و یا وقت مشاوره گرفت؟

ساعات کاری کلینیک نگاه نو از شنبه تا پنج‌شنبه از ساعت ۱۵ تا ۲۰:۳۰ است. برای اطلاعات دقیق‌تر و تعیین وقت، لطفاً با شماره ۰۳۵۳۵۲۴۹۳۶۹ تماس بگیرید.

۲آیا کلینیک خدمات آنلاین هم ارائه می‌دهد؟

بله، کلینیک نگاه نو خدمات مشاوره و گفتاردرمانی آنلاین را نیز ارائه می‌دهد. این خدمات برای افرادی که نمی‌توانند به صورت حضوری مراجعه کنند، بسیار مفید است.

۳آیا بیمه درمانی هم پذیرفته می‌شود؟

کلینیک نگاه نو برخی از بیمه‌های درمانی را قبول می‌کند. لطفاً برای اطلاعات دقیق‌تر درباره پذیرش بیمه و شرایط آن با کلینیک تماس بگیرید.

۴هزینه جلسات گفتار درمان چقدر است؟

هزینه درمان لکنت زبان بستگی به نوع خدمات و مدت زمان جلسات دارد. برای دریافت اطلاعات دقیق‌تر درباره هزینه‌ها، با کلینیک تماس بگیرید.

مقالات مرتبط

آبان ۳۰, ۱۴۰۳
عوامل موثر بر لکنت

عوامل موثر بر لکنت

آبان ۲۹, ۱۴۰۳
معرفی چارچوبی برای توصیف اختلال لکنت

تاثیر لکنت بر کیفیت زندگی

آبان ۲۹, ۱۴۰۳
شیوع لکنت

شیوع لکنت

آبان ۲۹, ۱۴۰۳
لکنت زبان

کوه یخ لکنت

مشاوره گفتار درمانی

مشاوره گفتار درمانی به معنای ارائه راهنمایی و پشتیبانی به بیمار و خانواده او در زمینه مشکلات گفتاری و زبانی است. گفتار درمانگر با مشاوره و آموزش به بیمار و خانواده او کمک می‌کند تا بهتر با مشکلات گفتاری و زبانی کنار بیایند و بهترین روش‌های کمک به بهبود وضعیت بیمار را بشناسند. این مشاوره می‌تواند شامل آموزش تکنیک‌ها و تمرین‌های گفتار درمانی، ارائه راهکارهای کاهش استرس و اضطراب و تدوین برنامه‌های تمرینی برای تمرین در خانه باشد.